tiistai 1. marraskuuta 2011

The sun goes down, the stars come out

Hetken on ollut hiljaista, mutta hengissä ollaan! Oon viettänyt tässä pidennettyä viikonloppua, eilinen Halloween oli vapaa ja myöskin tänään vietettävä All Saint's Day eli Pyhäinmiestenpäivä, jota Suomessa muistaakseni vietetään vasta lauantaina. 'Lomaa' on vietetty yllätysyllätys vähän shoppaillen, ulkona syöden ja tietysti ihan kotona maaten, keräten voimia taas koulua varten. Tänään saatiin aikaseks värjätä mun tukka (vihdoinkin!) ja käytiin myös käppäilemässä läheisessä puistossa ja hautausmaalla. Tämä Pyhäinpäivä on iso juttu täällä Puolassa, ihmiset pukeutuvat parhaimpiinsa ja suuntaavat hautausmaalle isojen kukka-asetelmienja kynttilöiden kera siistimään haudat ja muistelemaan vainajia. Teitä oli suljettu tämän takia, kaikki kaupat oli luonnollisesti kiinni, ja ihmiset liikkuivat kuin pyhiinvaelluksella. 

Maisemia tosta lähiympäristöstä!



sisko sai multa lehdet päälleen haha




Tältä tosiaan näytti siellä hautausmaalla, ei muuten bongattu ainuttakaan hautaa ilman kynttilää ja/tai kukkasia! Siellä ne omaiset haravoi ja siivosi puvut päällä näitä hautoja, kulttuuriero tämäkin! Mutta ihan mielenkiintoista oli seurata näitä touhuja.

Huomenna siis takaisin koulunpenkille. Eilen saatin varattua mulle lennot helmikuulle sinne Suomeen, kaikilla tovereilla kun sattuu olemaan ne kuuluisat wanhat enkä mä halua niitä missata... Paikalle pitää siis päästä! Ensiviikon perjantai on myös Puolan itsenäisyyspäivä, ja suunnitelmissa olisi lähteä pariksi yöksi Saksan puolelle Dresdeniin katsastamaan se kaupunki, kauniiksi kun on kehuttu. Eräs ystävänikin asuu siellä, joten toivottavasti ehdin Veraakin treffata!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti