maanantai 15. lokakuuta 2012

I'm just the same as I was, now don't you understand that I'm never changing who I am


Onpahan taas kiirettä pitänyt, nyt ehdin vihdoinkin vähän päivittelemään kuulumisia tännekin! Tosiaan fanfaarien saattelemana saanen ilmoittaa, että hieman yli viikko sitten sain vihdoinkin kätösiini sen ajokortin! Eihän se vieläkään onnistunut vaan hakemalla, niinkun pari postausta sitten ilmoitin, vaan saavuttuani sinne kuulin, että kortti olikin laitettu postissa tulemaan. Puolan posti ei ole se kaikista luotettavin eikä varsinkaan nopein, ja ehdin jo lyödä rukkaset tiskiin, että montakohan viikkoa tässä vielä odotellaan, mutta parin päivän kuluttua mua odottikin postin lappu kotona ilmoittaen, että lähipostista saa käydä kortin noutamassa. Isi lopulta ajoi postiin, ja Oona kotiin :). Viime viikko onkin sitten treenattu tuolla a)valtavalla autolla (ainakin renault clioon verrattuna...) ja b) automaattivaihteilla ajamista, ja peloista huolimatta se onkin oikeastaan aika helppoa. Ei (vielä!) pakkoliikkeitä vasemmalla jalalla, ja autokin yhtenä kappaleena! Täytyy vielä ylpeänä ilmoittaa että yksinkin jo ehdin kulkea pariin otteeseen; viime torstaina kävin Zumbaamassa autolla kahdestaan ystäväni Agatan kanssa (parkkeerasinkin ihan ite !) ja eilen sunnuntaina ajoin auton Unnan kanssa keskustasta kotiin, kun iskä jäi ystävien kanssa syömään. Ihan mahtavaa!


Meillä oli viimeviikon ystäviä kyläilemässä, ja muun harrasteen lisäksi käytiin vihdoinkin katsastamassa suihkulähdeshow Hala Stulecian alueella. Tuo ekassa kuvassakin taustalla näkyvä valtava pyöreä rakennus on niin kutsuttu Satavuotishalli, joka on rakennettu jo 1900-luvun alkupuolella. Siellä on sen historian aikana pitänyt puheensa muun muassa muuan Adolf Hitler 25 000 ihmisen edessä. Se on jo Unescon maailmanperintökohteeksikin nimetty, ja sen alueella sijaitsee valtava suihkulähde sekä Puolan tärkeimmistä elokuvastudioista. Mekin päästään pitämään WrocMUN-tapahtumamme kokonaan tuolla, ihan huikeaa!


Alueen suihkulähteellä pidetään showta, johon kuuluu tuttua, mahtipontista musiikkia (no kyllä ne soitti Michael Jacksoniakin...) jonka tahtiin sadat yksittäiset lähteet purskahtelevat eriväreissä luoden ihan mahtavan efektin. Mitä kaikkea sillä saakaan ilmaistua! Lisäksi vesisumuun luodaan heittimellä makeita heijastuksia. Show kestää noin 20 minuuttia ja on kyllä joka sekuntin arvoinen nähtävä!





Eilen sunnuntaina suuntasin iskän ja Unnan kanssa Hala Orbitaan nauttimaan kansainvälisestä koripallosta. Puolan Zgorzelecista tuleva PGE Turow kohtasi itä-Euroopan liigassa Khimki Moskwan, jossa siskon leirivalmentaja maestro Petteri Koponenkin pelaa. Lisäksi pääerotuomarikin sattui edustamaan kotimaata. Aluksi varsin selkeästä pelistä kehkeytyikin jännitysnäytelmä, mutta kyllä se Moskwa pelin lopulta vei nimiinsä - kokemuksena kyllä varsin erikoinen näiden puolalaisten keskellä kannustaa venäläistä joukkuetta... Paheksuvat katseet kyllä laantuivat, kun Petteri kävi meidän kanssa pelin jälkeen muutaman sanan vaihtamassa ;).






Ps. se kahvilapoika muistaa edelleen mun nimeni ;pp !


4 kommenttia:

  1. I love basketball games! One of my favorite sports!

    VastaaPoista
  2. Thanks,for the follow.^^
    Follow you back on gfc.

    VastaaPoista
  3. Congrats on your license:)

    Would you like to follow each other?
    Just let me know :)


    xx
    Tali
    www.RockMyHeels.com

    VastaaPoista
  4. Thanks, and I'm happy to follow both of you as well :)

    VastaaPoista