sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

So when you're restless, I will calm the ocean for you

Moikka taasen, vähän koottuja kuulumisia kuluneen viikon varrelta täältä matikan portfolion lomasta... Viime viikolla ryhdyttiin tuumasta toimeen meidän Group4-projektin kanssa. Projekti kuuluu meidän IB-ohjelmaan, ja se suoritetaan yhden tiedeaineen mukaan. Mulla valinnanvaraa tietysti oli kolmen tieteen opiskelijana, mutta päädyin kuitenkin vanhaan tuttuun biologiaan. Koko projektin teemana on Myth Busters, ja mun ryhmä päätyi testailemaan suolan vaikutusta erityyppisiin kasveihin ja niiden kasvuun.

Koska kasveja pitää tietysti seurata ja hoitaa päivittäin, kutsuin ryhmäni meille istutushommiin. Kasvit saatiin istutettua, ruokaakin navan alle ja singstarit vielä kaiken pohjalle ennen kouluun palaamista, kyllä voi olla koulutehtävienkin teko suhteellisen mielekästä.



Torstaisen pyhäpäivän takia koulua oli viikolla siis ainoastaan kolmena ensimmäisenä päivänä, joten ollaanhan tätä käytetty hyväksi. Keskiviikkona olin bailaamassa Snow party-nimellä kulkevissa juhlissa ihan mielettömän hienolla klubilla, mutta muutama muukin oli sinne tiensä löytänyt ja tungos oli aikamoinen. No, lumisateet tuli ikuistettua ja hauskaa oli, ei sitä usein pääse ulos viikolla. Perjantai kuluikin ystäväni Olgan kanssa shoppaillen ja illalla suuntasimme luokkakavereiden kera Alekin kotiin grillailemaan ja seuraamaan noita illan pelejä! Mahtava peli Puolalta, hatunnostot rankkarin torjuneelle, suoraan penkiltä maaliin hypänneelle kakkosmaalivahti Tytonille, kyllä olisi voitto ollu ansaittu tännepäin. No, tasapeliin oli tyydyttävä - tällä kertaa.


Meillä on kaiken tämän muun hulinan lisäksi ollut vielä vierailemassa Lehdon perhe Suomesta. Kiva kun on pitkästä aikaa ollutkin vieraita, varsinkin kun vielä sellaisia, jotak eivät täällä ole ennen käyneet, jolloin näytettävää on niin paljon! 




Ja kuten jo tuossa aikaisemmin hieman tätä jalkapallo-aihetta sivusin, niin jatketaan siitä. Meidän Wroclawhan on yksi käynnissä olevien jalkapallon EM-kisojen järjestäjäkaupungeista, ja uudella hienolla stadionillakin pelataan kolme alkulohkon peliä. Vanhankaupungin Rynekille on pystytetty valtaisa Fan-zone, joka koostuu suuresta määrästä rauta-aitaa, kojuja sekä kolmesta jättiscreenistä, joista pelejä voi seurata. Paikalle odotetaankin lähes 30 000:ta ihmistä päivittäin! Käytiin me Olgan kanssa perjantai-iltapäivänä vähän haistelemassa sitäkin tunnelmaa - päivällä jo oli populaa kyllä valtavasti, mutta fiilis oli hyvä, ei ollenkaan mitään huligoimista mitä näihin urheilutapahtumiin yleensä liittyy. Oli ne venäläiset lehtien mukaan kai jonkun tappelun illan pelin jälkeen nostaneet, mutta ei mitään vakavampaa. Innolla odotetaan, mihin tämä tästä kehittyy, mahtava juttu kyllä Puolalle ja Ukrainallekin tämä kisaisännöinti, vaikka sitä niin paljon kritisoitiinkin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti