tiistai 12. kesäkuuta 2012

When he had me in his arms, my feet never touched the ground


Moikka taasen! Ajattelin nyt vapaapäivän kunniaks valottaa vähän mun kesälomasuunnitelmia sinne suuntaan. Kouluahan tosin on vielä kolmisen viikkoa (no okei enää 2,5!) jäljellä, mutta kesä pukkaa täällä ainakin ihan auttamattomasti päälle - hellettä nimittäin riittää.


Eli tosiaan nyt tästä loppuvuodesta sekä kaikesta muutenkin kouluun liittyvästä selviäminen olisi se ihan eka juttu - tehtävää on kumminkin vielä huimasti ennenkuin lomalaitumet alkaa, eikä se siihen oikeestaan lopu, kun kesällä on puolen vuoden pitkän kemian kiinniotto luvassa, kun kesken vuotta vaihdoinkin pitkään kemiaan, sekä sen Extended Essayn kirjoittamista, joka pitää olla palautettuna kai jo lokakuussa. 


Ja tää autokoulun loppuunsaaminen olis kans ihan kiva - tällä hetkellä kyse on lähinnä ajo-opettajasta, jonka omat menot tuntuvat rajoittavan ihan kamalasti mun mahdollisuuksia ajaa, ja lisäksi meillä tuntuu aina olevan ongelmana auton saaminen käyttöön. 6 tuntiahan mulla on enään jäljellä, mutta tänäänkin piti olla kolme tuntia ajoa, mutta eilenhän se jo sitten peruutti nekin tunnit.. Ennen loman alkua ei taida siis olla mahkuja saada korttia käteen, joka on harmi, mutta kesäloman aikana viimestään!

Heti loman alettua me suunnataan sitten Suomeen. Auto lähtee mukaan ja niimpä tullaan koko porukka lautalla Gdanskista yli sinne Suomeen. Lähes kaksiviikkoinen vietetään sitten kotikulmilla! Kaikkein huipuin juttu tässä kuitenkin on, että mä tuonkin kaverin mukana! Nimittäin mainitsin ihanalle ystävälleni Kingalle, joka on jo aiemmin sanonut haluavansa tulla Suomeen käymään, että miksei hän tulisi jo nyt heti kesällä. Seuraavana päivänä toveri sitten laittaa Facebook-chatissa viestiä, että nyt olisi lennot tässä nokan edessä, hyvän hintaiset vielä ja Tampereelle asti, että onkohan tarjous vielä voimassa. Minähän totesin että tottakai, siitä vaan, ja nyt Kinga lentää siis päivän meidän saapumisemme jälkeen Pirkkalan fancylle lentokentälle ja viettää viikon meidän seurassa Suomea ihmetellen. Ihan mahtavaa päästä näyttämään ystävälle paikkoja ja viettää aikaa Suomen suvessa. Taidanpa viedä Kingan myös Mummulan metsiin maaseutua ihmettelemään, sekä oikein kunnon järveen uimaan. Mahtavaa!


Suomesta palattuamme taidetaan pari yötä viettää kotona (juuri sopivasti pyykkiaikaa siis) ja suunnataan auton kera Italiaa kohti. Matkan varrelta napataan kyytiin myös mun mahtava kaveri Noora, joka liittyy seuraamme Firenzeen. Meille on varattuna iso huvila omine uima-altaineen ihan from the middle of nowhere kera Heiskan perheen, ja siellä vietetäänkin viikon päivät Italian auringossa. Ainakin Veronassa olisi tarkoitus piipahtaa roikkumassa (jo toista kertaa..) sieltä Romeon ja Julian parvekkeelta, ja ehkä nokka kohdistuu tukemaan kaltevaa tornia Pisaankin... Sitten nähdään!


Italian jälkeen meno jatkuu, kun saan taas kaksi huippua yläasteystävää tänne Puolaan vihdoinkin vieraakseni! Makke ja Laura saivat vihdoinkin aikaiseksi varata liput, ja niimpä tytöt seikkailevat kahden kesken tänne Wroclawiin katsastamaan meikäläisen asuinympäristön (ja ehkä ihan vähän shoppaamaankin). On tosi kiva päästä näyttämään omaa kotia, kavereita täältä ja muutenkin kaikkea Puolalaista, ei tämä kuitenkaan ihan jokanuoren ykkösmatkakohde taida olla... Harmillista, sillä tosi upeasta kaupungista on kyse, niinkuin olen jo moneen kertaan sanonut! Kannustuksena myös muille kavereille, että eikun nettiin ja lippuja varaamaan, meille saa tulla koska vaan!



Parin viikon kotona olon jälkeen suuntaankin sitten kera kuuden ihanan ystäväni Olgan, Olan, Julian, Mateukszen, Piotrekin ja Marcinin Puolan rannikolla sijaitsevaan Jaroslawieciin! Meille on vuokrattuna sieltä merenranta mökki, jossa vietämme 10 päivää juuri ennen koulujen alkua. Olin tosi yllättynyt ja otettu, kun mua pyydettiin mukaan, koska kyseessä on kuitenkin vuosia toisensa tuntenut kaveriporukka, ja vaikka kaikki tunnenkin hyvin ja olen monen heistä kanssa tosi läheisiäkin ystäviä, en jotenkin ajatellut, että mua kysyttäisiin mukaan. No, kysyivät kuitenkin, ja mukaan ollaan menossa, ihan mahtava porukka ja tulee kyllä varmasti mainio ja ikimuistoinen lomanpäätös tästä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti