keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Exchange the cold days for the sun, a good time and fun


Moikka taas! Nyt vihdoin tämäkin kiireinen ehtii pääsiäisjuttuja päivittelemään, kun kerran reenitkin yllättäen peruuntuivat. Tyhmää, mutta ainakin ehdin tekemään kaikkea muuta (mm. läksyjä!) tänään!

Meillä oli siis pääiäisvieraita Suomesta, tarkemmin sanoen mun kummit lapsineen Petra sekä mun ihana ystävä Noora. Lähes viikon viihtyivät täällä meillä, ja oli kyllä huippua saada taas vierailijoita ja ennen kaikkea hyvää seuraa!


Aikaa kului lähinnä shoppaillen ja vain yhdessä aikaa viettäen, mutta myös muutama reissu tehtiin. Lisäksi vietimme tuplasynttäreitä, kun Petralla ja mun Riitta-kummilla oli molemmilla synttärit - 15v ja 25v tottakai ;). 



Pääsiäissunnuntaina vierailimme Tsekin puolella olevilla Rocky Mountains:lla, joiden luona on kuvattu mm. Narnia-elokuvakin. Maisemat olivat kyllä aivan upeat ja suuret kivimuodostelmat henkeäsalpaavia, mutta sää pääsi hieman yllättämään meidät täällä kevään keskellä. Lunta nimittäin tuli, ja patikan taittaminen Converseissa oli elämys sekin. Ehdottomasti kuitenkin käymisen arvoinen paikka.





Maanantaina suuntasin sitten koko Sirolan-poppoon kanssa parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Auschwitziin. Meidän koko muu perhe on siellä jo vieraillut, mutta multa se on sattunut jäämään väliin, joten halusin lähteä mukaan tälle hyvin hilpeälle ja mieltäylentävälle pääsiäisreissulle.



Onhan se todellakin käymisen arvoinen paikka, 4 tuntia kului ihan hetkessä hyvän oppaan kanssa. Minut se yllätti kuitenkintotaalisesti tunnelmallaan sillä koko menneisyyden kauhujen läsnäololla. Vaikka kaikista tapahtumista on puhuttu moneen kertaan ihan koulussakin, käyty faktoja läpi, ei tätä kokemusta pystynyt ennakoimaan. Mä ainakin järkytyin kovasti, ja jotenkin kävellessään niissä huoneissa ja niillä kujilla kun opas kertoo kuinka näitä ihmisiä kohdeltiin ja kuinka heitä tapettiin teki tosi realistisen tunnelman sinne. 





Kokonaisia huoneita oli täytetty ihmisten matkalaukuilla, kengillä ja jopa hiuksilla, jotka vangeila leikattiin pois. tämä oli mulle jotenkin kaikista kovin paikka, ja huomasin että monilla muillakin kyllä teki pahaa. 




Ainut jäljellä oleva kaasukammio, sijaitsee Auschwitz 1:ssä


Ei paljoa hymyilyttänyt kyllä valokuvissa!
Auschwitz 1:sen jälkeen suunnattiin vielä bussilla Birkenaun leiriin, joka 'kulta-aikanaan' eliminoi yli 2000 juutalaista ja muita leirillä olijoita päivässä. Se on yli kymmenkertainen koossaan verrattuna Auschwitz 1:seen, ja sen olosuhteet olivat erittäin karut. Suuri osa siitä tuhottiin, kuten kaasukammiot ja nuo asuinnavetat, mutta karmiva tunnelma siellä vallitsi edelleen.


kuvassa kuuluisat kiskot kuolonleiriin
Kaikenkaikkiaan oli kuitenkin ihan pääsiäinen, ja toivottavasti tulevat taas uudestaan käymään! Kesällä Noora myös suuntaa meidän mukana Italiaan viikoksi lomailemaan, ihan huippua! Kesälomaa odotellessa siis. Nyt matikan portfolion pariin, huomenna kampaaja pitkästä aikaa niin saa tän j-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-n juurikasvunkin peittoon, perjantaina (vihdoin!) reenailemaan ja lauantaina sitten (taas) triplasynttäreimään, ihanaa loppuviikkoa sinne!



PS. Selvisin mun ekasta teoriatunnista, ens viikolla jatketaan ja pääsen jo ajamaankin, jänskää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti